aftikken (metronoom)



aftikken (metronoom)

Berichtdoor Riny » 07 Apr 2016 14:34

Om Backingtracks te maken zal ik eens aan een giga- klus gaan beginnen.

Zal van alle noten (tel waardes) eens een serie "aftikken" van twee maten maken.
Zoals een drummer aftikt om een juiste inzet te krijgen.
Uiteraard in allerlei tempi's en in MP3's en als download zodat wij er allemaal plezier van kunnen hebben.

Wanneer die gereed zijn zal ik aan een moderator vragen om deze op het forum te plaatsen als download.
Uiteraard gaat mij dit niet in 1 week lukken om het allemaal gereed te hebben maar ga mijn best doen.
Met vriendelijke groet,
Riny.

Systeem i3 / 8 Gb| Windows 7 ultimate 64 | Roland VS Studio 100 | Yamaha MW12 USB Mixer | Daw; Sonar Studio X2 | M-Adio Delta 1010 19 inch |
Riny

Gebruikers-avatar
Giga Lid
Giga Lid
 
Berichten: 89
Geregistreerd: 18 Okt 2015 16:09
Woonplaats: Oost-Souburg (Zeeland).
DAW: Sonar Studio X2

Re: aftikken (metronoom)

Berichtdoor BillT » 07 Apr 2016 14:52

Hallo Riny,

Niet om een goed idee af te schieten of om voorgenomen moeite niet te waarderen maar...
Meeste DAW's hebben de mogelijkheid voor een pre-count op de metronome.
Zo dacht ik ook Sonar.
SHIFT+F3 (om metronome settings te openen)
Enable count-in (en geef aan hoeveel maten er vooraf geteld moet worden)
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: aftikken (metronoom)

Berichtdoor Riny » 07 Apr 2016 15:33

Bill,

Zo vat ik dat zeker niet op.
Het is onnodig om het wiel opnieuw uit te vinden en inderdaad kun je een metronoom mee laten lopen tijdens opnames in Sonar.
Echter bij de eindmix zitten dat niet de "aftikken" erbij en zou iemand mee willen spelen met een backingtrack dan is het lastig om op het juiste moment een eventuele opmaat mee te pakken.
9 van de 10 keer is men dan te laat.
Maar zal het deze avond eens proberen zoals jij aangegeven hebt en ja, werkt dat, dan scheelt het een hoop werk.
Bedank voor het meedenken.
Met vriendelijke groet,
Riny.

Systeem i3 / 8 Gb| Windows 7 ultimate 64 | Roland VS Studio 100 | Yamaha MW12 USB Mixer | Daw; Sonar Studio X2 | M-Adio Delta 1010 19 inch |
Riny

Gebruikers-avatar
Giga Lid
Giga Lid
 
Berichten: 89
Geregistreerd: 18 Okt 2015 16:09
Woonplaats: Oost-Souburg (Zeeland).
DAW: Sonar Studio X2


Terug naar Muziek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron