Ik ben weer eens de weg kwijt :-(



Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor Deejay » 16 Aug 2017 14:49

Ik gebruik Cubase Pro 8 met een aantal VST's en een Roland TR-8 als geluidskaart en een Novation Impulse 61 als midi keyboard. Een aantal weken geleden zat ik weer eens rond te kijken op marktplaats naar synths welke ik niet kan betalen :-) Ik kwam een Yamaha AN1x tegen voor een prijs binnen budget en heb hem dus getest en gekocht. Vst's zijn makkelijk, maar een externe synth vergt blijkbaar te veel van mij.

De Yamaha is via midi kabels verbonden met mijn geluidskaart en de 2 audio uitgangen van de Yamaha gaan naar de external in van de geluidskaart.
Ik heb in midi device manager de AN1x "geinstalleerd"
In VST Connections heb ik de Yamaha als "external instrument" opgezet...Tenminste...Daar beginnen de onduidelijkheden. Je kan daar de return busses instellen, maar ik kan wel wat kiezen, maar dan worden deze weer weggeghaald bij de inputs.

Ik kan wel de Yamaha als external plugin kiezen, maar dit kan maar 1 keer. Ook kan ik nu de presets vanuit Cubase kiezen. Ik heb gewoon geluid en kan vanuit cubase via midi de synth aansturen voor een midi melodie.
Ik kan geen nieuwe Yamaha track kiezen als "external instrument". Dit is blijkbaar een eenmalig iets. Maak ik een nieuwe track aan kan ik hem gewoon koppelen aan de Yamaha. Wat ik nu ook wil doen is om 2 geluiden uit de Yamaha te laten spelen, maar als ik een preset verander dan verandert automatisch de preset in de andere track. Ik snap er echt helemaal niets meer van. Hopelijk is het een beetje duidelijk, voor mij is het enorm frustrerend.

De handleiding kan ik slecht volgen.
Deejay

Giga Lid
Giga Lid
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 22 Okt 2014 13:15
Computer: R.I.P. Mac Pro 3.1 2.8 8-core draaiend op Mountain Lion (10.8)
DAW: Cubase Pro 8
Geluid weergave:: Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Re: Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor BillT » 16 Aug 2017 18:27

Hallo Deejay,

Zo te lezen heb je alles prima aangesloten en geconfigureerd.
Probleem zit hem in je verwachtingen. :eh:
Een extern instrument is 1 extern instrument.
Bij een virtueel instrument (VSTi) maak je een nieuw instrument aan (net zo vaak totdat je computer het niet meer aankan).
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor Deejay » 16 Aug 2017 22:02

Weer die stomme verwachtingen....
Dus ik kan maar 1 geluid tegelijk horen. Dit is echt verbazingwekkend. Geldt dit voor elke synth?

Eigenlijk moet ik er dus meerdere kopen :lol:
Deejay

Giga Lid
Giga Lid
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 22 Okt 2014 13:15
Computer: R.I.P. Mac Pro 3.1 2.8 8-core draaiend op Mountain Lion (10.8)
DAW: Cubase Pro 8
Geluid weergave:: Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Re: Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor BillT » 16 Aug 2017 22:50

Als je instrument realtime (via keyboard dan wel MIDI) wil bespelen, ja.
Je kunt natuurlijk wel die spoor als audio opnemen (Freeze) en dan de zelfde externe synth op een nieuwe spoor opnieuw (met ander geluid) weer gebruiken.
Zou je eerste weer willen aanpassen moet je deze opnieuw unfreezen en de zelfde preset die gebruikt was weer gebruiken.
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor Deejay » 17 Aug 2017 14:08

Ik wist niet dat het zo omslachtig was. Ik dacht dat ik zo meerdere geluiden uit 1 synth kon regelen. Flinke tegenvaller omdat ik dat omslachtig vind werken. Maar goed. Ben er nog steeds blij mee
Deejay

Giga Lid
Giga Lid
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 22 Okt 2014 13:15
Computer: R.I.P. Mac Pro 3.1 2.8 8-core draaiend op Mountain Lion (10.8)
DAW: Cubase Pro 8
Geluid weergave:: Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Re: Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor Deejay » 17 Aug 2017 16:31

Toch nog even een vraagje. TOen ik hem als external instrument in VST connections aanmaakte verschenen er gelijk meerde busses (zowel stereo als mono). Wat kan ik hiermee dan? Wat is hier het nut van?
Deejay

Giga Lid
Giga Lid
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 22 Okt 2014 13:15
Computer: R.I.P. Mac Pro 3.1 2.8 8-core draaiend op Mountain Lion (10.8)
DAW: Cubase Pro 8
Geluid weergave:: Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Re: Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor BillT » 17 Aug 2017 21:08

Hiermee configureer je de in (en eventueel uit) gangen van je externe instrumenten (of effecten).
Als je meerdere externe instrumenten hebt kun je die hier dus aanmaken.
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Ik ben weer eens de weg kwijt :-(

Berichtdoor HippoHenk » 20 Aug 2017 20:44

Hallo Deejay,
Ik zie in de handleiding van de Yamaha dat ie kan werken in een Split mode, waarbij je twee verschillende MIDI kanalen kan gebruiken (pagina 23).
Is dat een optie voor jou? Je zou dan bij de MIDI output routing in Cubase je geluidskaart kunnen kiezen en voor het gedeelte van je keyboard boven en onder het splitpoint verschillende MIDI kanalen selecteren.
Misschien hoef je dan niet eens met external instrument te werken. Ik weet niet of dit is wat je zoekt, maar je zou het kunnen proberen. Succes!
HippoHenk

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 03 Apr 2016 14:01
Woonplaats: Eindhoven
Computer: PC met Windows 10 en iPad air2 met IOS11
DAW: Cubase 9.5 pro
Geluidskaart (Audio interface): Steinberg UR22
Geluid weergave:: KRK Rokit 5 G3 en Beyer Dynamic DT 990 pro


Terug naar Audio Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron