Geluidsfragment



Geluidsfragment

Berichtdoor Theo » 13 Okt 2014 23:08

hoi Bill,

Even een vraag over dit geluidsfragment; wat voor eenheid Is een mono geluidsspoor -1,0,+1
(In het geel omcirkelt).
Waarom is de uitslag hoger naar +1 (zie in rood omcirkelt) dan naar -1
En waarom stop het geluidsniveau bij 0.85 zie de groene pijlen.
Opname niet geclipt opgenomen.
En, kan je ook het opgenomen fragment meteen gemonitord horen bij audacity,
zeg maar naband controle.
P.S. Het opnemen op de tascam gaat goed, je kan het goed in-regelen.
Bijlagen
rsz_14image.jpg
rsz_14image.jpg (66.84 KiB) 6396 keer bekeken
Theo

 

Re: Geluidsfragment

Berichtdoor larsholm » 14 Okt 2014 09:46

Allereerst, de schaalverdeling van audacity is inderdaad erg onduidelijk. Dit is het enige wat ik niet snap.

Dat je signaal bij 0.85 stopt komt omdat de tascam dan gewoon aan zn max volume zit. Als je alle bitjes vol heb zitten kan er gewoon niets meer bij en dan krijg je zo'n platte top. Oplossing is opnamevolume zachter zetten op je tascam.

Voor afluisteren tijdens opnemen zou een optie moeten zijn in het menu bij "afspelen" ik heb zo snel geen pc bij de hand maar dat moet daar bij staan. (Iets in de trand van afspelen tijdens opnemen)
larsholm

Gebruikers-avatar
Moderator
Moderator
 
Berichten: 241
Geregistreerd: 15 Jul 2014 21:02
Woonplaats: Zwolle
Computer: Windows 10 x64, intel skylake i7-6700HQ, Nvidea quadro M1000M, 16gb DDR4 ram
DAW: Reaper DAW
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 26

Re: Geluidsfragment

Berichtdoor BillT » 14 Okt 2014 12:23

Audacity werk met %.
1 = 100%
Je zal de input zo te ziet hebben staan op 85%.
Dit is software matig en hierdoor lijkt het of je signaal niet clipped maar zoals Larsholm al zegt de input op je Tascam clipped wel.
Je mag de input in Audacity gerust op 100% (gebruik alle bitjes :)) zetten, maar zorg dat de ingang op de Tascam niet te luid staat.
De instelling waar Larsholm het over heeft voor afspelen staat ook hier benoemd.
http://www.bt-studio.nl/poor-mans-studio/

Even wat anders, Wat is de bron?
Signaal lijkt een offset (niet gelijk + en - signaal) te hebben.
(Dit hoeft overigens geen probleem te zijn hoor.)
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Geluidsfragment

Berichtdoor Theo » 14 Okt 2014 22:49

Heren bedankt voor de info.
Theo

 


Terug naar Beginners plek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron