Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO



Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor Teoz » 02 Mei 2015 15:42

Ik hoor geen geluid over mijn boxen via CUBASE LE 8 als ik de Yamaha Steinberg USB ASIO heb ingesteld maar wel als ik de Generic Low Latency ASIO driver heb gekozen of Roland FA 06-08 driver in het VST Audio System scherm.

Ik gebruik een Steinberg UR 242 audio interface met daarop aangesloten 2x Yamaha speaker en een Roland FA 06 synth.

Wat doe ik verkeerd ?

Bedankt voor jullie hulp.

Theo.
Teoz

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 19 Apr 2015 20:52

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor BillT » 02 Mei 2015 17:05

Hallo Theo,

Op zich maakt het niet zoveel uit welke asio drivers je gebruikt zolang deze maar samen werken met de UR-242.
Wel alle software van de UR-242 geinstalleerd?
Krijg je geluid met die ander drivers uit de UR 242 of uit de FA 06?
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor Teoz » 02 Mei 2015 18:07

Beste Bill

Dankjewel voor je snelle reactie. Software is geinstalleerd volgens instructie van de bijhorende cd/dvd met de melding '' succesvol geinstalleerd''. Met de andere drivers krijg ik wel geluid en zie je ook de meters in CUBASE reageren op het geluid.

Mijn twijfel bij dit alles is of de In en Out Bussen goed geconfigureerd zijn. Bij gebruik van de Generic Low Latency ASIO driver staat in het VST Connection scherm onder Device Port bij Inputs de Roland FA 06 vermeld en bij Outputs luidsprekers REALTEK.

Zal voor de zekerheid de software van de UR 242 opnieuw installeren.

Groeten,

Theo.
Teoz

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 19 Apr 2015 20:52

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor BillT » 02 Mei 2015 19:32

Hey Theo,

Kun je misschien screendumps maken van de connecties en asio keuzes?
De FA06 heeft ook audio in en uitgangen, het is dus maar net welke je wil gaan gebruiken, FA06 of UR 242.
Deze al gezien? viewtopic.php?f=40&t=40
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor Teoz » 03 Mei 2015 12:38

Beste Bill,

Screendumps krijg ik niet geplaatst maar ASIO keuzes zijn:
: No drivers
: FA-06 08
: Generic Low Latency USB ASIO
: Yamaha Steinberg USB ASIO

Inputs 1 stereo bus.
Left bij device port zegt letterlijk: IN (FA-06 08) 1
Right bij device port zegt letterlijk: IN (FA 06 08) 2

Outputs 1 stereo bus.
Left bij decive port zegt letterlijk: LUIDSPREKERS ( REALTEK High D1
Right bij device port egt letterlijk: LUIDSPREKERS ( REALTEK High D2

Als ik de Yamaha Steinberg USB ASIO selecteer toont de device port zowel bij Input als Output de UR 242 aansluitingen L+R maar dus zonder geluid.

Overige aansluitingen:

De FA 06 Main Output L+R gaan naar de UR 242 L+R Line Input en via USB naar de computer.
De Yamaha speakers L+R gaan naar de L+R Line Output op de UR 242.
De UR 242 gaat via USB naar de computer.

Groeten,

Theo.
Teoz

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 19 Apr 2015 20:52

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor BillT » 03 Mei 2015 14:25

Hallo Theo,
Even een experiment.
Kies bij de ASIO keuze voor de Yamaha Steinberg USB ASIO.
Selecteer bij VST Connections outputs bij stereo voor de audio defice de ASIO en de twee uitgangen van de UR 242.
Laad een audio bestand in Cubase en speel deze af, nu wel geluid? Let wel dat volume (output) op de UR 242 zelf ook open moet staan.
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor Teoz » 03 Mei 2015 21:15

Hallo Bill,

Situatie blijft hetzelfde, geen geluid via de Yamaha Steinberg USB ASIO. Zal alles opnieuw installeren en kijken wat dat doet.

Groeten,

Theo.
Teoz

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 19 Apr 2015 20:52

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor BillT » 04 Mei 2015 13:27

Even voor de meelezers.
Heb even persoonlijk contact met Theo gehad.
Blijkt maar weer hoe moeilijk soms iets is om via tekst uit te leggen.
Probleem was het op monitoren zetten van de opname track, zodat gespeelde live beluisterd kon worden.
Hoop dat het nu is opgelost..
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor Teoz » 04 Mei 2015 14:36

Ja geweldig dat dit zo opgelost kan worden, ik heb geen enkele ervaring met het opnemen van muziek. Bill heeft me op een persoonlijke manier door de beginnersfouten gelootsd

Hartelijk dank voor deze persoonlijke aanpak, kan me nu op het creatieve deel gaan concentreren, muziek maken kan ik gelukkig wel.

Groeten,

Theo.
Teoz

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 19 Apr 2015 20:52

Re: Geen geluid via CUBASE LE 8 ASIO

Berichtdoor Roy » 10 Jul 2015 20:40

Ik heb een tyros keyboard en een ur242, ik krijg geen geluid als ik mijn cubase op mijn labtop open terwijl mijn keyboard doorspeeld.
zou iemand mij in deze kunnen helpen
gr
Roy
Roy

 

Volgende

Terug naar Beginners plek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron