Line ingang niet te vinden in de daw



Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor Themenjo » 17 Jan 2017 19:22

Goedendag,

Ben een groentje als het gaat om home recording.

Sinds een half jaar bezig met de focusrite 6i6 icm studio one 3, in het begin kon ik in de audio instellingen alle inputs aanvinken welke nodig zijn. Na een tijd niks gedaan te hebben kan ik nu mijn 2 line ingangen niet meer vinden. Deze ingangen functioneren wel via de focusrite software maar zijn dus niet te vinden in presonus studio one. Wie heeft voor mij een idee hoe dit op te lossen?

Oh ps het draait op een MacBook pro

Thx en groeten

Menno
Themenjo

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 17 Jan 2017 19:05
Computer: MacBook pro
DAW: studio one gratis
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor BillT » 17 Jan 2017 20:25

Hallo Menno,

Gaat het hier om de eerste generatie 6i6 of tweede?
Welk besturingssysteem?
Controleer ook eens de instellingen in:
System Preferences > Sound
of
Applications > Utilities

p.s. wel de laatste versie van mix (of focusrite) control geïnstalleerd?
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor Themenjo » 18 Jan 2017 12:49

Bedankt voor de snelle reactie
Zie antwoorden achter de vraag.
Zelf ook nog een beetje gezocht en kwam op een forum tegen dat de gratis versie maar 2 kanalen tegelijk kan opnemen.

Gaat het hier om de eerste generatie 6i6 of tweede? 2ge
Welk besturingssysteem? Os sierra
Controleer ook eens de instellingen in:
System Preferences > Sound. Check
of
Applications > Utilities

p.s. wel de laatste versie van mix (of focusrite) control geïnstalleerd? Ja als eerste gedaan

Groeten Menno
Themenjo

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 17 Jan 2017 19:05
Computer: MacBook pro
DAW: studio one gratis
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor BillT » 18 Jan 2017 17:23

Themenjo schreef:Zelf ook nog een beetje gezocht en kwam op een forum tegen dat de gratis versie maar 2 kanalen tegelijk kan opnemen.

Ah ok. Dan toch maar GarageBand gebruiken?
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor Themenjo » 18 Jan 2017 19:47

Hoe is de ervaring met garage band en zijn hier goede opnames mee te maken?
Themenjo

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 17 Jan 2017 19:05
Computer: MacBook pro
DAW: studio one gratis
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor BillT » 18 Jan 2017 21:30

Ken GarageBand zelf niet, maar als het goed is zal niet de DAW maar je interface bepalen wat de kwaliteit van je opnames wordt (deze maakt tenslotte van het analoog signaal digitaal data).
Naast de kunde van opnemen natuurlijk... 8-)
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor Themenjo » 19 Jan 2017 00:03

duidelijk antwoord :), had mijn vraag niet geheel correct geformuleerd, maar zal garageband gaan proberen.
Welke daw's heb je positieve ervaring mee en zijn relatief betaalbaar (voor een beginner)?

groet,
Themenjo

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 17 Jan 2017 19:05
Computer: MacBook pro
DAW: studio one gratis
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor BillT » 19 Jan 2017 10:10

Ah, welke DAW. :)
De keuze voor DAW zal mijn inziens vooral afhangen van wat je er mee wil gaan doen en budget natuurlijk.
Als vooral in EDM zit zijn dingen als Fruity Loops interessant. Ben je meer een instrument bespeler en audio opnames zijn dingen als Reaper weer handiger.
Maar zoveel mensen zoveel keuze en wensen.
Probeer Reaper (niet duur) anders eerst eens (gratis) uit.
Zelf gebruik ik Cubase maar deze is niet goedkoop en kan voor een beginner soms ingewikkeld zijn, daarin tegen is elke DAW in begin moeilijk.
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor Themenjo » 19 Jan 2017 17:54

Gaat idd om acoustische opnames. Cubase is om te proberen idd iets te duur, net zoals studio one.
Ga reaper en Garageband proberen, thx voor de antwoorden.

Groeten, Menno
Themenjo

Forum Lid
Forum Lid
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 17 Jan 2017 19:05
Computer: MacBook pro
DAW: studio one gratis
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite

Re: Line ingang niet te vinden in de daw

Berichtdoor larsholm » 19 Jan 2017 23:47

Zelf gebruik ik al een hele tijd reaper. Het geeft alle functionaliteit van een duurdere DAW, en is (voor mij) heel logisch ingedeeld. Zeker als je alleen met akoestische opnames werkt is het een topDAW!
larsholm

Gebruikers-avatar
Moderator
Moderator
 
Berichten: 241
Geregistreerd: 15 Jul 2014 21:02
Woonplaats: Zwolle
Computer: Windows 10 x64, intel skylake i7-6700HQ, Nvidea quadro M1000M, 16gb DDR4 ram
DAW: Reaper DAW
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 26


Terug naar Beginners plek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron