REAPER doet raar



Re: REAPER doet raar

Berichtdoor BillT » 12 Okt 2017 10:20

Als ik het zo lees is er "iets" in dat ene project wat je probleem veroorzaakt.
Mogelijk een plug-in?
Probeer eens alle plug-ins uit te zetten en kijk of het dan wel goed gaat.
Dan geen problemen? Zet plug-ins 1 voor 1 weer aan om te ontdekken welke hem om zeep helpt.
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Re: REAPER doet raar

Berichtdoor adjo56 » 12 Okt 2017 10:39

Hoi Bill ! Ga ik z.s.m. proberen ! Thx
adjo56

Senior Lid
Senior Lid
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 18 Aug 2014 02:07
Woonplaats: Utrecht
Computer: Dell Optiplex Windows 7
DAW: REAPER
Geluidskaart (Audio interface): TASCAM UH-7000
Geluid weergave:: Monitorspeakers: Adam X7, MACKIE 1402 mengpaneel. Hoofdtelefoon AKG-812 PRO gevoed door een SPL PHONITOR hoofdtelefoonversterker.

Re: REAPER doet raar

Berichtdoor adjo56 » 12 Okt 2017 10:48

...oja, moet ik die plugins verwijderen of is off line zetten voldoende Bill ?

Waar ik ook aan zit te denken: kan het met Latency te maken hebben ? en zoja wat is de meest handige instelling ?
adjo56

Senior Lid
Senior Lid
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 18 Aug 2014 02:07
Woonplaats: Utrecht
Computer: Dell Optiplex Windows 7
DAW: REAPER
Geluidskaart (Audio interface): TASCAM UH-7000
Geluid weergave:: Monitorspeakers: Adam X7, MACKIE 1402 mengpaneel. Hoofdtelefoon AKG-812 PRO gevoed door een SPL PHONITOR hoofdtelefoonversterker.

Re: REAPER doet raar

Berichtdoor adjo56 » 12 Okt 2017 16:17

Heb alle plugins off line gezet, maar probleem blijft.
Ik ga morgen proberen om een vers project aan te maken (dus niet van mijn bestaande template) en dan de tracks daar heen ga kopieren, de plugins opnieuw laden etc...
adjo56

Senior Lid
Senior Lid
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 18 Aug 2014 02:07
Woonplaats: Utrecht
Computer: Dell Optiplex Windows 7
DAW: REAPER
Geluidskaart (Audio interface): TASCAM UH-7000
Geluid weergave:: Monitorspeakers: Adam X7, MACKIE 1402 mengpaneel. Hoofdtelefoon AKG-812 PRO gevoed door een SPL PHONITOR hoofdtelefoonversterker.

Re: REAPER doet raar

Berichtdoor BillT » 12 Okt 2017 18:41

Als je met "off line" bedoeld echt offline (uit) dan is dat goed.
Ctrl + Shift + click in Reaper op plug-in.
Dus niet bypass (vinkje bij plug-in).

Latency kan inderdaad het probleem zijn.
De oorzaak hiervan is echter waarnaar we zoeken. ;)
Latency wordt niet alleen veroorzaakt door samplerate en buffer grote.
Ook de hoeveelheid DSP (waarvoor CPU nodig is van je computer) veroorzaakt door plug-ins veroorzaakt latency.
Als het alleen bij vetraging blijft, geen probleem.
Drop outs (hikken of kraken van geluid) is natuurlijk minder.
In Reaper zou ik voor: Request sample rate
kiezen (aanvinken dus).
De: Request block size
niet aangezien deze dan de buffer setting die je zelf instelt dan veranderd.
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Vorige

Terug naar Reaper

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron