Handel regelsHandel regels

Berichtdoor BillT » 06 Sep 2016 21:09

Regels Handel Forum

Welkom op het Handel Forum! Alleen in deze categorie van het HomeStudioPlugin.nl forum is het toegestaan eigen apparatuur aan te bieden en te koop te vragen. Het is niet toegestaan commerciële diensten aan te bieden. Het Handel forum is bedoeld voor particulieren en met deze insteek zal het forum gemodereerd worden.

Disclaimer:
HomeStudioPlugin.nl, of één van de medewerkers/beheerders van het forum, kunnen nooit verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele geschillen die kunnen ontstaan tussen de kopende en verkopende partij. De verantwoordelijkheid ligt volledig bij beide partijen, aan- en verkopen geschieden geheel op eigen risico.


Regel 1:
In tegenstelling tot de andere subfora op het forum van HomeStudioPlugin.nl is discussies voeren in het Handel Forum niet gewenst. Deze worden gezien als offtopic en zullen worden verwijderd door één van de moderators of administrators.

Regel 2:
Wanneer u een topic opent in het Handel Forum, zijn er enkele voorwaarden bij het plaatsen van de advertentie:

- de topictitel begint altijd met één van de volgende tags:
Te Koop:
Gevraagd:
Te Ruil:
Gratis:
- aansluitend vermeld u duidelijk om welk product het gaat; in plaats van “Te Koop: geluidskaart” bijvoorbeeld “Te Koop: Focusrite Saffire pro 26”
- vermeld in de tekst een richtprijs of een openingsbod, dit voorkomt reacties als ‘richtprijs?’ en houdt het topic zodoende schoon
- geef voldoende informatie over het product en de staat daarvan
- vermeld eventueel de leeftijd van het product en de garantietermijn
- linken naar advertentiesites als Marktplaats zijn toegestaan, máár dienen alleen als ondersteuning van de advertentie, en dus niet alleen een losse link. Je dient dus altijd nog zelf een advertentietekst te maken in het topic.
Op het moment dat deze ontbreekt wordt de adverteerder hierop gewezen en krijgt de gebruiker in kwestie een dag tijd om de advertentie aan te passen (hierna kan de post niet meer worden aangepast). Mocht hier niet aan voldaan worden, dan volgt een slot op het topic.
Verder is het aan de gebruiker om de links in de gaten te houden én te zorgen dat er werkende links blijven bestaan, een stuk onderhoud van je advertentie dus, zeker als dit je foto-medium is.
- vermeld géén e-mail adres of telefoonnummer in uw topic, zo voorkomt u spam. Geïnteresseerden kunnen reageren in het topic of een Persoonlijk Bericht sturen.

Wat algemene tips bij het openen van een topic:
- probeer de advertentie te voorzien van zoveel mogelijk informatie (in je eigen woorden, copy / paste van productteksten van webwinkels of derden is niet toegestaan)
- probeer een foto van de huidige staat van het product bij te voegen. Dit kan via een bijlage of via een snelle host als ImageShack. Een plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden. Indien mogelijk, probeer dan meerdere foto’s toe te voegen, genomen uit verschillende hoeken.
- linken naar HomeStudioPlugin.nl is toegestaan voor meer informatie of reviews
- linken naar concurrenten van HomeStudioPlugin.nl is verboden en kan leiden tot het sluiten van het topic

Regel 3:
Een reactie geven in een “Te Koop:” topic mag alleen indien u serieuze interesse heeft in het product. Dit wil zeggen dat u in dat geval kunt vragen om meer informatie of een bod kunt plaatsen. Indien u vindt dat de richtprijs van het artikel te hoog ligt, kunt u een tegenbod plaatsen. Het is dan aan de verkoper deze te accepteren of te verwerpen. Posts als “veel te duur” zijn niet gewenst!
Een reactie geven in een “Gevraagd:” topic mag alleen indien u in bezit bent van het gevraagde product en deze ook daadwerkelijk wilt verkopen.

Een topic ‘kicken’ door middel van zelf te reageren op uw eigen onderwerp met de melding dat u de advertentie om hoog brengt in de actieve topiclijst, mag na inactiviteit van het topic van 14 dagen.

Regel 4:
Op het moment dat er een deal is gesloten tussen twee partijen, en het product is gewisseld van eigenaar, moet de topicstarter dit melden in het topic. Ook als het product verkocht of ontvangen is (afhankelijk van het topic) aan of door een derde partij, dient dit gemeld te worden in het topic. Een moderator of administrator zal het topic vervolgens sluiten en de advertentie verplaatsen naar het archief.

Regel 5:
Regels voor het aanbieden van producten:
- het aanbieden van goederen die illegaal zijn bevonden door de Nederlandse wet is verboden. Hieronder vallen bijvoorbeeld sterke laserpointers of illegaal verkregen software.
- het aanbieden van software (eventueel in combinatie met hardware) is alleen toegestaan indien het een originele versie voorzien van een officiële gebruikerslicentie betreft.
- het aanbieden van producten mag alleen indien deze gerelateerd zijn aan home studio. Dit geldt ook voor software; het aanbieden van games of andere software is niet gewenst.
- het aanbieden van diensten is niet gewenst.
- het aanbieden van goederen door partijen die over een eigen verkoopkanaal beschikken is niet toegestaan.

Overige tips en opmerkingen:
- misbruik (wanbetaling, niet geleverde producten, oplichten) dient altijd bij één van de betreffende moderators of administrators van het HomeStudioPlugin.nl forum gemeld te worden. In het geval van opzet zullen er maatregelen genomen worden tegen het betreffende forumlid. Dit kan variëren van een ontzegging tot het Handel Forum tot een algehele ontzegging van het forum.
- uiteraard staat het u vrij een mening te hebben over de richtprijs die vermeld wordt. Reacties als “Te duur!” of “Ik kan het goedkoper krijgen” worden echter niet op prijs gesteld. Indien u daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het product, is het plaatsen van een tegenbod met goede argumentatie wel toegestaan.
- indien u hetzelfde zoekt of verkoopt als een al reeds bestaand topic, open dan zelf een nieuw topic. Hiermee voorkomt u miscommunicatie en concurrentiestrijd in het bestaande topic.
- wanneer u een deal heeft over de prijs, vraag dan te allen tijde aan de verkoper of deze het product kan inschakelen of demonstreren om de werking hiervan te garanderen
- bij een deal over grote afstand is het verstandig te kiezen voor een rembours-zending. U betaalt het pakket dan pas wanneer de bezorgdienst met het pakket op de stoep staat.
- zorg bij het verzenden van een product via TNT of andere bezorgdienst er altijd voor dat u de Track & Tracé code bewaart tot u de zekerheid heeft dat het product aan is gekomen op de plek van bestemming. Mocht er bij de bezorgdienst iets fout zijn gegaan, heeft u als verkoper te allen tijde een bewijs van zending.

Het overtreden van de regels
Bij het, al dan niet herhaaldelijk, overtreden van bovenstaande regels kan een moderator of administrator zelf besluiten tot welke actie hij of zij overgaat. Dit kan verschillen naar gelang de ernst van de overtreding. Enkele opties zijn het aanpassen van het onderwerp plus het geven van een waarschuwing, het sluiten van het onderwerp, of in extreme/herhaaldelijke overtredingen de toegang tot het Handel Forum ontzeggen.

Wij hopen dat forumleden de functionaliteit van het forum graag zullen benutten en de regels die er gelden respecteren en opvolgen.


Oplichting?
Het kan zijn dat er bij een deal problemen ontstaan. Ga dan niet direct uit van opzet of oplichting. Er zijn vele andere redenen te bedenken, waarom de deal stroef is verlopen. Probeer bij problemen daarom in iedere situatie eerst samen met de tegenpartij tot een oplossing te komen. Lukt dit niet en heeft u het vermoeden dat u opgelicht bent, neem dan per e-mail contact op met één van de moderators.

Vermeld in uw mail het volgende:
- beschrijving van het probleem
- hoe u het zelf heeft geprobeerd op te lossen
- link naar het betreffende topic
- uw eigen username en die van de tegenpartij
- het e-mail adres (of adressen) van de andere user

Wij zullen vervolgens kijken wat we kunnen betekenen in de kwestie, maar zaken doen via het forum van HomeStudioPlugin.nl blijft op eigen risico. HomeStudioPlugin.nl, of één van de medewerkers, moderators of administrators, kan nooit worden aangesteld als verantwoordelijke in welke kwestie dan ook.

Vragen / contact
Indien u vragen of opmerkingen heeft, kunt u deze altijd kwijt bij een moderator of administrator via e-mail of Persoonlijk Bericht.
BillT

Gebruikers-avatar
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 08 Apr 2014 08:56
Woonplaats: Hoogeveen
Computer: Windows 10 (64-bit) - i5-4670K - 16GB Ram
DAW: Cubase Pro 8.5
Geluidskaart (Audio interface): Focusrite Saffire Pro 40
Geluid weergave:: KRK rokit 5 g2, ADAM a77x
Audio Technica ATH-M50XWH, Senheiser HD 280 Pro, Senheiser HD 202, Pioneer SE-M390, AKG K77
Devine Artist 12A

Terug naar Handel

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron